Fr. Mai 17th, 2024

Мислите ми днес ме отведоха в далечната 1998 г. и годините след това… Пред очите ми като на лента преминаха всичките печати в стария ми паспорт, документиращи преминаване през гранични пунктове, тогава, когато все още не можеше „свободно“ да се пътува – около 160 на брой. Дългите 35-часови пътувания до Германия, пътуването с влак от България до Виена и чак до Йена, автобусът от България до Виена и после до Орадеа, всеки почувстван километър бе преброен.

Но че всичко някога може да се повтори отново, това не бе ми минавало през ума, на мен, която толкова обича да пътешества сама, за да не бъде ни най-малко разсейвана в ролята си на съзерцател на света. Не съм си и помисляла, че от моето аз ще се получи накрая един виртуален образ, който ще ме гледа всеки ден от монитора. Днес се пошегувах с една изключително любознателна дама, че дори и в пустинята или накрай света да ни пратят, пак ще останем виртуално свързани. Само че и това не си бях представяла точно така.

Само този, който познава несвободата, може да се откаже от нея, и обратно – за да парафразирам Скот М. Пек. От това не ми става по-леко. Ваша Neli P

Aufrufe: 29

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert